Aarnivalkean koulu

Antsawikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aarnivalkean koulu
Aarnivalkean koulu Silkkiniityltä nähtynä. Arkkitehdit Heikki ja Kaija Sirén, valmistunut 1957.[1]
Aarnivalkean koulu Silkkiniityltä nähtynä. Arkkitehdit Heikki ja Kaija Sirén, valmistunut 1957.[1]
Sijainti Tapiola, Espoo
Tyyppi peruskoulu
Perustettu 1957
Rehtori vs.rehtori Stina Tonteri
Luokat 1-6
Oppilaita 315 (2015)
Verkkosivut

Aarnivalkean koulu on peruskoulun luokkien 1-6 koulu Tapiolassa, Espoossa. Koulun vs.rehtorina lukuvuonna 2019-2020 toimii Stina Tonteri ja apulaisrehtorina Erja Oila. Koulusihteerinä toimii Annika Viljanen. Koulu perustettiin vuonna 1957 ja siellä on n.300 oppilasta. Sisäilmaongelmien vuoksi koulun opetus siirtyi 10.8.2017 Pohjois-Tapiolan koulun tiloihin, sekä Pohjois-Tapiolan koulun piha-alueella sijaitsevaan parakkiin.[2]

Yleisopetus on koulussa kaksisarjainen. Lisäksi koulussa on kolme kuntouttavaa pienluokkaa, joissa opiskelijoiden koulukuntoa parannetaan matkalla sairaalakoulusta omaan lähikouluun.

Aarnivalkean koulu tarjoaa ranskan ja englannin kielen opetusta jo ensimmäisestä luokasta lähtien. Muita koulussa opetettavia kieliä ovat saksa neljänneltä luokalta ja ruotsi kuudennelta luokalta alkaen.

Koulu sijaitsee Espoon Tapiolassa, Sepontie 2:ssa.[3]

Koulurakennusten historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaija ja Heikki Sirénin suunnittelemaa modernistista ja kokeilevaa Aarnivalkean koulua pidetään uraauurtavana ja merkittävänä osana Tapiolan puistokaupunkia, missä suosittiin kokeellisia suunnitteluratkaisuja. Rakennuksen mitoitus noudattaa aikansa tiukkaa lainsäädäntöä, mutta rakennusmääräyksistä on monin osin poikettu. Koulun arkkitehtuurin keskeisiä piirteitä ovat muun muassa kattoikkunoiden tuoma valoisuus, puuelementeistä rakennetut kevyet ulkoseinät, näkymät pihoille ja suora yhteys luokkahuoneista pihalle. Matalan koulurakennuksen vieressä on alun perin opettajien asunnoiksi tarkoitettuja rivitaloja, yksi kaksikerroksinen ja sittemmin koulu- ja kerhotiloiksi muutetut kaksi yksikerroksista.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1,0 1,1 Heikinheimo, Marianna ym.: Sektori-inventointi: Espoon koulut, s. 90. Espoo: Espoon kaupunki, 2017. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.2.2019).
  2. Aarnivalkean koulun väistötilat Pohjois-Tapiolan koulun tiloissa ja siirtokelpoinen tilaelementtikoulu Pohjois- Tapiolan koulun piha-alueella 18.8.2017. Espoo. Viitattu 23.9.2017.
  3. Aarnivalkean kansakoulu Espoon perinneyhdistys. Viitattu 2.11.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]